Tattoo Nazorg

Lees al deze punten goed door na of voor het laten zetten van uw tattoo. 

Het is van groot belang voor de tattoo om de onderstaande voorschriften op te volgen voor het beste resultaat, zo kun je er nog vele jaren van genieten.

Laat het verband twee uur zitten; daarna het verband voorzichtig verwijderen en wassen met lauw water en een desinfecterende zeep uit een pompje, bijv. Unicura, dus geen blokzeep.

Indien het verband vast zit aan de tattoo, vooral niet trekken. Week het verband dan los met lauw water. Nooit lostrekken!

Op je tattoo, kunnen na ongeveer twee dagen wat velletjes verschijnen. Hieraan niet pulken of krabben, anders kan de kleur geheel of gedeeltelijk verdwijnen.

Stel je pas gezette tattoo niet bloot aan zon, zonnebank, chloor, of zeewater totdat de velletjes zijn verdwenen. Dit duurt ± 4 tot 14 dagen. Het beste is om minimaal 3 weken uit de zon te blijven. Nadat de velletjes zijn verdwenen is het verstandig om uw tattoo hierna in te smeren met een sunblock (drogist).

Is je tattoo gezet op buik, lies, pols, heup, oksel, overgang schouder – borst – zij of arm – en knieholtes dan insmeren met sperti of calendulanzalf . Geen andere zalf. Bij eventuele allergie onmiddelijk stoppen. Sperti blijft wat langer zitten zonder opnieuw te hoeven smeren. Calendulan trekt in de huid en moet je dus vaker aanbrengen. Kun je bijvoorbeeld in verband met je werk niet de hele dag smeren, kies dan voor sperti.

Tijdens de genezing periode geen wol of kant direct op de tattoo dragen.

Heb je een tattoo op borst, rug of zij, dan tijdens het  slapen een t-shirt dragen. Zit de tattoo ‘s morgens toch vastgeplakt aan uw t-shirt dan deze losweken met water.

Heb je een tattoo op voet, kuit, enkel of onderrug pas dan op voor knellende kledingstukken zoals laarzen en spijkerbroeken. Dit benadeelt het genezingsproces.

Douche niet te lang en niet te heet. Je huid word hier erg week van en dat is niet goed voor je nieuwe tattoo. Na het douchen de tattoo droog deppen met een droge en schone handdoek, dus niet wrijven.

Als u het bovenstaande goed heeft doorgelezen en opvolgt zal het uiteindelijk 100% goed komen met uw tattoo. In de hele tattoo verzorging heb ik het nergens over korstjes. Mocht je korstjes krijgen, dan kun je er van uitgaan dat je niet goed genoeg hebt gesmeerd en je tattoo te droog is geworden.

Luister vooral niet naar “de specialist” op de barkruk in de kroeg. Deze tattoeëert niet, ik wel. En ook niet naar die ene neef van je nicht haar vriend, waarvan de buurvrouw haar zoon ook een tatoeage heeft laten zetten.

Veel plezier met je nieuwe tattoo.

Tattoo T-Bear