DE BETEKENIS VAN DE KOI KARPER TATTOO

De koi is zonder twijfel een van de meest populaire onderwerpen voor een japan style tattoo. De koi karper is eigenlijk van Chinese afkomst en niet japans zoals je zou verwachten. Inmiddels is de koi volledig opgenomen in de japanse cultuur en word geroemd om zijn vele kwaliteiten. Men beweert dat de koi karper tegen de stroom in watervallen kan beklimmen en indien gevangen blijft liggen op de snijplank, zonder angst wachtend op het mes wat een eind zal maken aan zijn leven.

koi-carp-tattoo

De koi word vergeleken met een samurai die ook zonder angst de strijd in ging. Een oude chinese legende verteld hoe de koi die de watervallen, van Dragon Gate in de Yellow River, op zwom en de watervallen wist te trotseren, vervolgens transformeerde in een krachtige draak. Mede door deze legende roemt men de koi om zijn kracht en moed. Het brengt de drager van een koi-tattoo geluk, er van uitgaande dat de persoon zich geïnspireerd voelt door het doorzettings vermogen van de koi en net als de vis hierdoor hogere doelen weet te behalen in het leven en moeilijkheden in de levensweg te bevecht en weet te overwinnen.